понедељак, 5. септембар 2016.

AUTOGENI TRENING NOVE GENERACIJE- Integrativni pristup NAPREDNI NIVO (ATNG-IP)



AUTOGENI TRENING NOVE GENERACIJE- Integrativni pristup NAPREDNI NIVO
(ATNG-IP)
Početak treninga 16 oktobar 2016. Godine u 17h
Autogeni trening je savremena psihološki priznata i psihoterapijska tehnika za borbu sa stresom. Trening predstavlja integraciju odabranih praktičnih relaksacionih postupaka čiji je glavni cilj oslobađanje od viška psiholoških i fizioloških tenzija. To je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koja je inspirisana istočnjačkim tehnikama meditacije i joge.
Savladavanjem za samostalno izvođenje i njegovom primenom se postiže stanje duboke opuštenosti i značajni isceljujući efekti kako za telo tako i za psihu. Ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče.
Pun naziv treninga: Autogeni Trening Nove Generacije – integrativni pristup. Integrativni pristup podrazumeva pristup standardnom modalitetu sa autosugestijom i savremenom modalitetu - bez autosugestije, što omogućava učesnicima da odaberu za vežbanje preferirani model. Psihodinamski pristup vežbama pruža mogućnost učesnicima da rade na dubinskim temama i uzrocima i osposobili se za samostalno prevazilaženje stanja stresa, psihosomatskih tegoba ili uvećali svoje psihofizičke sposobnosti.

Napredni nivo ili viši kurs autogenog treninga obuhvata savladavanje 7 vežbi naprednog nivoa i nadograđuje se na osnovni nivo autogenog treninga.
Praktičnim vežbanjem se produbljuje nivo relaksacije, podstiču kreativni procesi i radi se na istraživanju, otkrivanju i razvoju ličnih potencijala.

-produbljivanje stanja relaksiranosti, odnosno sposobnosti anksiolitičnog delovanja i smanjenja efekata stresa
. osvešćivanje nesvesnih sadržaja i potisnutih ideja, vrednosti, osećaja i konflikata
. efikasnije korišćenje sopstvenih potencijala
. razvoj samodiscipline
. pospešuje se kreativnost, koncentracija i imaginacija.

Indikovan je i kod kod sledećih problema:
. povećanog stresa i psihosomatskih tegoba
. glavobolja
. problema sa varenjem
. različitih strahova
. hormonalnih problema
. povišenog krvnog pritiska
. karakternih nepoželjnih osobina (pušenja, korigovanje radnih navika, gojaznost, održavanje apstinencije kod bolesti zavisnosti )

Suština višeg nivoa autogenog vežbanja je izazivanje vizuelnog doživljaja, koji su slični onima koje imamo pri sanjanju, s tim da se autogenim vežbanjem višeg nivoa ono odvija u svesnom stanju. Na taj način se upoznajemo sa sadržajima u dubljim slojevima svesti.
Veličina grupa
Grupa se obično sastoji od oko 10 polaznika. Pravo učešća imaju svi zainteresovani stariji od 18 godina.
Trening vodi do sertifikata o pohađanom treningu (osnovni i napredni nivo) za AT (broj sati se računa za lični/edukativni rad u okviru psihoterapijskih i koučing edukacija). Instruktorski kurs vodi do sertifikata za instruktora AT (Autogenog Treninga Nove Generacije – integrativni pristup).
Trening je u trajanju od 8 susreta (po 60 minuta).
Cena treninga iznosi 12000 dinara i može se platiti u dve rate. Za student je cena 10000 din
Autor i realizator programa Dragana Deh
MA psiholog, porodični psihoterapeut, hipnoteraeput, life coach psihodinamskog pristupa

Kontakt
dragana.deh@gmail.com (+381 65 23 555 32)
http://autogenitrening.blogspot.com/
www.psihooaza.com


Нема коментара:

Постави коментар